Αν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αντιπολίτευση

April 27, 2018

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη επαναλαμβάνει διαρκώς το Μαξίμου για διάφορα ζητήματα. Την ίδια ώρα υπόσχεται το τέλος των Μνημονίων και της επιτροπείας των δανειστών, ενώ παράλληλα θωρακίζει την άμυνα της χώρας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Ας δούμε τι ακριβώς συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη χώρα. Η υπερφορολόγηση έχει δημιουργήσει θηριώδη υπερπλεονάσματα. Οι κατασχέσεις της εφορίας σπάνε κάθε ρεκόρ. Τρέχουν οι πλειστηριασμοί ακινήτων. Η ΔΕΗ βγαίνει προς πώληση κομμάτι-κομμάτι.
Έχουν ήδη νομοθετηθεί και μένει μόνο να εφαρμοστούν περικοπές συντάξεων και μείωση του αφορολογήτου. Η ρύθμιση - ελάφρυνση χρέους θα γίνει σταδιακά στο μέλλον και θα συνοδεύεται από προαπαιτούμενα. Ένας στους τρεις εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα δουλεύει για 300 ευρώ. Αναβαθμίζουμε τα μαχητικά F16 έπειτα από συμφωνία με τις ΗΠΑ, νοικιάζουμε φρεγάτες ενώ θα αγοράσουμε κι άλλα πολεμικά πλοία από τη Γαλλία.
Ας υποθέσουμε ότι o ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αντιπολίτευση και πως όλα τα παραπάνω αποτελούσαν έργο μιας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Έχει φανταστεί κανείς τι θα συνέβαινε στη χώρα;

Ο Τσίπρας θα κατηγορούσε την κυβέρνηση πως θυσιάζει τις ευάλωτες οικονομικά ομάδες για να ευημερούν οι αριθμοί. Παράλληλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα ταμπουρώνονταν σε σπίτια πολιτών που θα επρόκειτο να βγουν στο σφυρί εννοείται με συνοδεία από τηλεοπτικές κάμερες. Κάποια άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα έκαναν κατάληψη μαζί με τον Φωτόπουλο και τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ σε λιγνιτωρυχεία και μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι να γινόταν μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα.
Ο Τσίπρας θα ξαναυποσχόταν πλήρη αποκατάσταση των συντάξεων και αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ. Τέλος με δυναμικές πορείες θα κατήγγελλαν την κυβερνητική σύμπραξη με τους φονιάδες των λαών Αμερικάνους και τον σφαγέα της Συρίας Μακρόν, οι οποίοι σύμφωνα με συνωμοσιολογικές θεωρίες θα ήταν και υπαίτιοι για τη δημιουργία μιας σικέ έντασης στα Ελληνοτουρκικά, ώστε ως πλασιέ να καταφέρουν να κλείσουν εξοπλιστικές συμφωνίες.

Τι; Υπερβολές; Και βέβαια όχι!

Ας περιμένουμε τη στιγμή που θα ξαναβρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση. Τότε θα βρίσκονται και πάλι όλοι στα κάγκελα παρά το γεγονός μάλιστα ότι θα υλοποιούνται μέτρα που έχει από τώρα συμφωνήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αλέξης πάλι θα έχει γίνει αριστερός και θα έχει εφεύρει κάποιο άλλο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης